GjirafaTravel

Udhëtim Një Ditor në Lumin e Shalës

17 Kor, 2023

Në mes të Alpeve Shqiptare, Lumi i Shalës është një destinacion tërheqës për të gjithë entuziastët e natyrës dhe aventurierët. Me ujin si kristal dhe peisazhe frymëmarrëse, ky lum malor ofron një ambient perfekt për një udhëtim të paharrueshëm gjatës ditës. Me një gjatësi prej 37 kilometrash, Lumi i Shalës buron nga Alpet Shqiptare dhe derdhet në Liqenin e Komanit.


Duke filluar këtë udhëtim ditor, vizitorët mund të presin të mahniten nga ujërat e pastra karakterizojnë këtë lum. Bukuria e tij e pamposhtur përmirësohet sërish nga diversiteti i pasur i llojeve të peshkut të cilëve u shërben si shtëpi. Përderisa lëvizni në rrugën e ngjitur të lumit, përgatituni të rrethoheni nga shkëmbinjtë e lartë që krijonjnë një panoramë vërtetë magjepsëse.


Paketa e udhëtimit ditor në Lumin e Shalës përfshin opsione të përshtatshme të transportit. Transporti me autobus vajtje-ardhje siguron një udhëtim pa sfida. Pas arritjes në Fierzë, ju vazhdoni me një udhëtim me varkë përgjatë rrugës panoramike Fierzë-Lumi i Shalës. Paketa përfshin gjithashtu një mëngjes të shijshëm, duke siguruar energji për ditën që vjen.


Itinerari për udhëtimin ditëdore është kujdesur me kujdes për të ofruar një përvojë të paharrueshme. Pas mbërritjes në Fierzë, aventura fillon me mëngjesin, duke ju lejuar të shijoni një vakt të shijshëm ndërsa përfundoni veten në ambientin natyror. Pas mëngjesit, fillon kulmi i udhëtimit - një udhëtim mahnitës me varkë nëpër Lumin e Shalës të piktoresk. Ambienca e qetë dhe peisazhet frymëmarrëse do t'ju lënë në befasim.


Gjatë ekskursionit, do të keni mundësi të eksploroni më tej duke ecur buzë luginës së lumit. Në këtë mënyrë do të arrini tek Parku i Blinit dhe restorante e afërta, që ofrojnë një përvojë të shijshme në gatim. Varësisht nga niveli i ujit, ju mund të relaksoheni në plazhi ose të notoni në ujërat mikpritëse të Lumit i Shalës. Në fund të ditës, udhëtimi i kthimit me varkë për në Fierzë ju lejon të reflektoni mbi kujtimet e krijuar gjatë gjithë këtij udhëtimit. Atmosfera e qetë dhe tingujt e natyrës shërbejnë si një sfond qetësues.


Një udhëtim një ditor në Lumin e Shalës është një hyrje në zbulimin e mrekullive natyrore të Shqipërisë. Ujërat e pastra si kristale, peisazhet piktoreske dhe fauna e kësaj zone e bëjnë këtë destinacion një gur të çmuar të fshehur që pret të eksplorohet nga ju. Me transport të përshtatshëm, një itinerar fantastik dhe mundësi për shijuar përqafimin e natyrës, ky udhëtim ditor premton një aventurë të paharrueshme për të gjithë ata që e marrin guximin të e fillojnë.


Rezervo pakon tënde ONLINE.