GjirafaTravel

Nëpër Aeroportin e Tiranës - Udhëzues dhe Këshilla

10 Gus, 2023

Arritja në një destinacion të ri është gjithmonë një aventurë emocionuese, dhe Aeroporti i Tiranës, i njohur gjithashtu si Aeroporti Ndërkombëtar Nënë Tereza, është porta juaj për botën magjepsëse të Shqipërisë. Në zemrën të Ballkanit, ky aeroport jo vetëm shërben si pikë hyrëse në kryeqytetin e gjallë të Tiranës, por ofron gjithashtu qasje në qytete të tjera të mahnitshme brenda vendit dhe përtej tij. Në këtë udhëzues, do të ju udhëheqim nëpër rrugën që nga aterimi deri në eksplorim, duke u siguruar që përvoja juaj të jetë e përsosur dhe e paharrueshme.


Arritja dhe udhëtimet


Aeroporti i Tiranës ju përshëndet me objektet e tij moderne, shërbimet efikase dhe një mikpritje të ngrohtë shqiptare që vendos tonin e gjithës vizitës tuaj. Ndërsa zbritni nga aeroplani, shijoni pamjet piktoreske që e rrethojnë aeroportin, duke sugjeruar bukurinë natyrale që ju pret.


1. Dogana dhe Kontrolla

Pas zbritjes nga aeroplani, ndiqni shenjat drejt doganës dhe kontrollës së e aeroportit. Sigurohuni që keni të gjitha dokumentet e udhëtimit të nevojshme, duke përfshirë pasaportën dhe vizën nëse është e nevojshme. Shqipëria është pjesë e Zonës Shengen, kështu që qytetarët e BE-së dhe udhëtarët nga vendet brenda kësaj zone do të kenë një proces relativisht të lehtë.


2. Marrja e Bagazhit

Mblidhni bagazhin tuaj nga zona e marrjes së bagazhit dhe mos harroni të kontrolloni sendet tuaja përpara se të largoheni nga aeroporti.


3. Transporti

Aeroporti i Tiranës ndodhet në një vend të qetë vetëm 17 kilometra (10.5 milje) në veri-perëndim të qendrës së qytetit të Tiranës. Për të udhëtuar në qytet dhe në destinacione të tjera, keni disa mundësi:


Taksi: Taksi është e gatshme jashtë terminalit të arritjeve. Sigurohuni që taksimetri është i ndezur ose pajtohuni për një çmim me shoferin para se të nisni udhëtimin.


Autobusë: Mund të rezervoni lehtësisht biletat tuaja të autobusit onlin për linjën Aeroport - Tiranë në GjirafaTravel. Bileta kushton 4 euro për një udhëtim dhe ka nisje çdo 1 orë nga aeroporti, duke ndaluar në disa stacione brenda Tiranës.


Makinë me Qera: Nëse preferoni të eksploroni në ritmin tuaj, ka shërbime të makinës me qira të brenda në aeroport. Sigurohuni që jeni të njoftoheni me rregulloret vendore të qarkullimit dhe të keni dokumentacionin e nevojshëm.


Udhëtoni përtej Tiranës


Përderisa Tirana është një thesar i historisë, kulturës dhe kuzhinës, mburrja e Shqipërisë shtrihet përtej kryeqytetit të saj. Aeroporti i Tiranës lehtëson udhëtimin në shumë qytete dhe destinacione të tjera në vend dhe përtej tij.


https://gj.al/durres Rreth 34 kilometra (21 milje) në perëndim të Tiranës, Durrësi është një qytet bregdetar i njohur për amfiteatrin e tij të lashtë romak dhe plazhet e bukura. Autobusët dhe taksit ofrojnë mundësi të përshtatshme të udhëtimit midis Durrësit dhe Tiranës.


Shkodra: Në veri ndodhet Shkodra, një qytet me një histori të pasur dhe peisazhe të mahnitshme. Është rreth 105 kilometra (65 milje) larg nga Tirana. Autobusët janë mënyra më e shpeshtë e transportit për në Shkodër.


Vlora: E vendosur në Rivierën Shqiptare, Vlora ka plazhet e bukura dhe një histori të pasur. Është rreth 140 kilometra (87 milje) larg nga Tirana. Autobusët dhe taksit lidhin Tiranën me Vlorën.


Saranda: E vendosur në bregun jugor, Saranda ofron pamje të mahnitshme të Detit Jon dhe është një portë hyrëse në Parkun Kombëtar Butrint. Është rreth 265 kilometra (165 milje) larg nga Tirana. Autobusët dhe tragetët janë të disponueshme për udhëtimin në Sarandë. 


Prishtina: Kaloj përtej kufijve shqiptarë në Prishtinë, kryeqytetin e Kosovës. Qyteti është rreth 295 kilometra (183 milje) larg nga Tirana dhe ofron një përzjerje të historisë antike dhe kulturës së sotme. Autobusët lidhin edhe Tiranën dhe Prishtinën.


Destinacione Ndërkombëtare:

Aeroporti i Tiranës ju lidh jo vetëm me qytete shqiptare, por gjithashtu me destinacione ndërkombëtare. Me fluturime të rregullta drejt qyteteve kryesore evropiane, mund të zgjatni lehtësisht udhëtimin tuaj përtej kufijve të Shqipërisë.


Aeroporti i Tiranës shërben si një qendër e gjallë që hap dyert për mrekullitë e ndryshme të Shqipërisë dhe përtej saj. Nga rrugët e zhurmshme të Tiranës në bregdetin e qetë të Durrësit, Vlorës, Sarandës, si dhe në sharm të historisë së Shkodrës dhe magnetizmit të Prishtinës, udhëtimi juaj do të jetë i mbushur me përvoja të paharrueshme. Prandaj, paketoni çantat, rezervoni biletat, dhe përgatituni të nisni në një aventurë të mahnitshme që fillon nga momenti kur zbrisni në Aeroportin e Tiranës.


Rezervo biletën tënde online me GjirafaTravel!