GjirafaTravel

Nga Saranda në Berat me Autobus

12 Shk, 2024

Saranda dhe Berati janë dy nga destinacionet më të njohura turistike në Shqipëri. Saranda është një qytet i bukur bregdetar me plazhe të mrekullueshme dhe një jetë të pasur të natës, ndërsa Berati është një qytet i Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, i njohur për arkitekturën osmane dhe historinë e pasur.


Ka disa mënyra të ndryshme për të udhëtuar nga Saranda në Berat, por opsioni më i njohur dhe i përshtatshëm është me autobus. Ka disa kompani autobusi që operojnë mes dy qyteteve, dhe autobusët nisen disa herë në ditë nga stacioni kryesor i autobusëve në Sarandë.


GjirafaTravel është një nga platformat më të njohura në Shqipëri dhe rajon, dhe ofrojnë mundësinë e blerjes së një biletë autobusi nga Saranda për në Berat. Autobusët nisin nga stacioni kryesor i autobusëve në Sarandë në orën 14:30 dhe mbërrin në Berat rreth orës 18:30. Biletat mund të blihen online në parim ose në stacionin e autobusëve në ditën e udhëtimit.


Udhëtimi me autobus nga Saranda në Berat zgjat rreth 4 orë. Rruga është mjaft e bukura dhe do të kaloni nëpër disa fshatra piktoreske.


Përveç autobusit, mund të udhëtoni edhe nga Saranda në Berat me taksinë ose makinë. Taksi janë në dispozicion në stacionin kryesor të autobusëve në Sarandë, dhe udhëtimi zgjat rreth 3.5 orë. Mund të merrni edhe makinë me qira në Sarandë, dhe mund të drejtoni veten në Berat për rreth 3 orë.


Këshilla për udhëtimin nga Saranda në Berat


  1. Rezervoni biletat e autobusit paraprakisht, sidomos nëse udhëtoni gjatë sezonit të verës.
  2. Lëreni kohë shtesë për udhëtimin tuaj, pasi mund të ketë trafiku, sidomos gjatë muajve të verës.
  3. Sigurohuni të mbani këpucë të rehatshme, pasi do të ecni shumë në Berat.
  4. Mësoni disa fraza themelore shqipe, pasi anglishtja nuk flitet gjerësisht në Berat.


Mjetet e transportit dhe sa zgjat udhëtimi


  • Me autobus: ~4 orë
  • Me taksinë: ~3.5 orë
  • Me makinë: ~3 orë


Sa kushton udhëtimi nga Saranda në Berat?


  • Me autobus: ~15 EUR
  • Me taksinë: ~140 EUR
  • Me makinë: ~30 EUR + karburant


Rezervo aventurën e radhës me GjirafaTravel!